Од зрно до погача

16 Октомври Светски ден на храната, светски ден на лебот.
- Од 2006 г. секоја година на 16.Октомври се одбележува Светскиот ден на лебот, и затоа ве покануваме заедно со нас да печеме вкусен леб. Покажавме дека печењето леб е лесно и исто така многу забавно.
- Исто на овој ден се одбележува и Светскиот ден на здравата храна која живот значи.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: