Меѓународен ден на медицинските сестри

На 12 мај секоја година се одбележува меѓународниот ден на медицинските сестри во знак на нивниот придонес во општеството ширум светот. Датумот има многу силно значење бидејќи е роденден на најпознатата медицинска сестра во светот Флоренс Најтингејл.
 
Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: