Велигден

Иде убав празник, Иде светол ден,
Камбаните бијат - Иде Велигден.
За Велигден морам да ви кажам вака
Црвеното јајце најмногу го сакам
Децата учеа како се фарбаат јајца со различни техники, каде ја изразија својата креативност.
 
Фотографиите и видеата можете да ги погледнете на следниот линк: