Штрк

Штркот е прекрасна птица преселница, предвесник на пролетта и секоја година во исто време се враќа во своето гнездо. Денес читавме приказни за штркот, игравме игри и децата изработија прекрасни ликовни творби.
 
Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: