Меѓународен ден на лица со попреченост

Денес нашата градинка го одбележа Меѓународниот ден на лица со попреченост. Децата преку различни игри и едукативни активности имаа можност да ја разберат и да ја прифатат различноста помеѓу секој од нас. Секогаш е потребна љубов, внимание, прифаќање и почитување.

Сите деца имаат еднакви права.

Фотографиите и видеата можете да ги погледнете на следниот линк: