Светски ден на детето

Во 1954 година започнува да се одбележува Светскиот ден на детето со цел за еден подобар свет за децата. Тие се рамноправни членови во општеството со свои права, кои треба да се почитуваат. Кон одбележувањето на овој ден се приклучи и нашата градинка со изработка на креативни активности,голем број спортски игри, забава, смеа и радост.
Да им овозможиме на децата да бидат среќни, да ги сакаме, да ги почитуваме не само денес, туку секогаш!

Фотографиите и видеото можете да ги погледнете на следниот линк: