Светски ден на детето 21.11.2021

Светскиот ден на детето е прогласен на 20 ноември 1954 година на Генералното собрание на Обединетите нации, а пет години подоцна е усвоени и Декларацијата за правата на децата.
Нашата градинка го одбележа преку активности проследени со игра, забава и едукација за тоа како се чува другарството.

Фотографиите и видеата можете да ги погледнете на следниот линк: